fredag 16 februari 2007

Hur resonerar Bloggar.se?

Hur fungerar funktionen "Liknande etiketter" på Bloggar.se egentligen? En liknade etikett till "Får" är enligt dem ""Homosexualitet". Jag ser ingen koppling utom den att det förr var belagt med dödsstraff för homosexualitet och för sex med djur. Jag tror knappt det är denna långsökta koppling man är ute efter men vad kan det vara?

















Edit: Har mailat bloggar.se och frågat hur de resonerar.
---
Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Med största sannolikhet är det för att folk har skrivit om nyheten där någon har förvandlat homosexuella får till heterosexuella. Resulterade i taggar till både får & homosexualitet.

(se blogg nr 3&4 på din bild för exempel)

Sedan räknas relevansen ut genom att kolla vad de som satt taggen får satt andra taggar på. Resulterade till denna lustiga sak :)

Notera att jag gissar, men det bör va så.

Bertil sa...

Du har säkert rätt, jag har funderat i samma banor. Är det så kan man ju lätt säga att lösningen bakom funktionen "liknande etiketter" inte är helt lyckad.

Anonym sa...

Jo, men samtidigt kan jag inte komma på något bättre sätt och lösa det på. En manuell lösning är ju uteslutet, för mycket jobb.

Dock så kanske ordvalet är lite dumt, "relaterade länkar" kanske vore bättre.

Bertil sa...

Nä det är sant att det kanske inte går att lösa det på något annat sätt men även "relaterade länkar" är missvisande tycker jag. Bättre då att skriva nåt liknande "Inlägg som har etiketten X har också etiketten Y." tex.