tisdag 19 juni 2007

Bertil sågar begåvningsreserven

Gång på gång får man bevis på att det finns människor som borde valt att inte skaffa barn. Här är det senaste: Cykla vätternrundan med med en treåring och ingnorera uppmaningar och vädjanden från ambulanspersonal och funktionärer om att bryta. Djävla idioter! Tävlingsledningen är inte mycket bättre, de kunde gott ha stoppat IQ-nollorna, oavsett vad deras jävla regler säger. Någon kunde också ha polisänmält föräldrarna och låtit polisen och sociala myndigheter ta hand om barnet.
---
Andra bloggar om: , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

big deal! ungen mår bra, hallå. man går väl ut på långpromenader med barn i vagn mitt i vintern, detta blir väl inte kallare? hur kan det ens bli en nyhetsrubrik??

tror ni ambulanspersonalen hade låtit dem fortsätta om det varit farligt på riktigt? barn klarar så mycket mer än svenska oroliga curlingföräldrar vill tro!

suck...

Bertil sa...

Simon: Jag är knappast en curlingförälder och brukar tycka att barn klarar en hel del men tycker ändå att det är ansvarslöst att bete sig som de gjorde. Ambulanspersonalen var tillräckligt orolig för att be dem bryta. Och du 30 mil på cykel i det vädret kan knappast jämföras med att köra barnet i vagn mitt i vintern. Vad tror du hade hänt om ambulanspersonalen tagit barnet förresten? jo stora snyftrubriker med föräldrarna om hur mesiga ambulanspersonalen varit.

Anonym sa...

Artikeln ifråga var ju tämligen knapphänt på information. Självklart spelar det roll hur barnet var klätt och skyddat. Men då det mådde bra, och inte verkat ha skrikit eller klagat (3-åringar kan tala och är tämligen bra på båda dessa om de vill) så förutsätter jag att detta skett på ett adekvat sätt.

Sedan kan man ana att sensationslystna journalister blåste upp det, och tragiskt nog blev påhejade av en drös nervösa supersvenska bloggare.

Var säkert sommarens höjdpunkt för lilla telningen, men det var väl ingen som frågade...

Bertil sa...

Simon: Du tycker att det saknas information i artikeln och att vi reagerar för starkt mot föräldrar och tävlingsledning. Själv så påstår du att barnet mådde bra, var i artikeln har du stöd för detta? Kom inte och klaga på att vi stöder oss på knapphändig information när du gör precis likadant men drar den motsatta slutsatsen.

Anonym sa...

Eh..

"Trots omständigheterna mår den treåriga dottern bra.

- Allting har avlöpt väl, det är ingen fara med flickan, försäkrar Eva-Lena Frick."

källa: din länk till DN ovan

Bertil sa...

Jaja efteråt ja, jag menade under loppet. Och du när man säger, "Trots omständigheterna mår den treåriga dottern bra" så är det knappast ett tecken på att det har varit tillrådligt beteende eller hur?

Anonym sa...

Syftet med artikeln var ju onekligen att blåsa upp det "horribla" i förädrarnas beteende, därav tonen. "Trots omständigheterna" är en personlig värdering, att hon mår bra är ett faktum. Och du, tjejen lär inte haft lunginflammation runt Hjo och sedan mått bra igen vid målgång. Hur hon upplevde det kan man som sagt fråga henne själv.

Svenska föräldrar tycks tävla i att skydda sina barn mest, från varenda tänkbar risk som kan uppkomma. Annars kan man ju stämplas som "dålig förälder", huvanna mig. Detta tycker jag är en mycket större risk i sig än en cykelsemester i sommarsverige.

Bertil sa...

Du tycks veta hur det verkligen låg/ligger till? Hur hon, treåringen, upplevde det kan man säkert fråga henne, frågan är väl hur relevant svaret på den frågan egentligen är. Håller med dig i att föräldrar lätt överbeskyddar sina barn numera och att man kanske inte ska ta allt för allvarligt. Jag tycker ändå, med anledning av det jag läste i artikeln, att föräldrarna missbedömt situationen och underskattat risken för nedkylning. Sen kanske det finns saker som inte framkommit som möjligen talar till föräldrarnas fördel.